Kunt u de onderstaande mail niet lezen, www.veldvest.nl
Veldnieuws is een maandelijkse uitgave van Stichting Veldvest.

  Mei 2010  
 
  Stickers voor De Verrekijker

VMBO-leerlingen van de Eindhovense School hebben de laatste dag voor de meivakantie folie geplakt op de ramen van basisschool voor speciaal onderwijs De Verrekijker in Veldhoven.

Lees verder...

 
 
 
  Nieuwe speeltoestellen

De spaaractie van Albert Heijn 't Look voor speeltoestellen heeft de deelnemende basisscholen flink wat geld opgeleverd. Basisschool de Brembocht 'spaarde' het meeste geld bij elkaar en mag 2.713 euro besteden aan (buiten)spelmateriaal voor kinderen van hun school.

Lees verder...

 
 
 
  Doelgericht gebruikt van data

De afgelopen maanden is op alle scholen van Veldvest een begin gemaakt met het werken met ParnasSys. Onderdeel hiervan is de module ParansSysLVS (Leerlingvolgsysteem). Daarnaast biedt ParnasSys het bestuur de mogelijkheid om scholen te monitoren.

Lees verder...

 
 
 
  Eindopbrengsten Veldvest hoger

De scholen van de stichting Veldvest behaalden over het algemeen hogere resultaten dan vorig jaar op de eindopbrengsten.

Lees verder...

 
 
   

STELLING VAN DE MAAND:

'De voorjaarsconferentie heeft mijn kijk op het vak van leerkracht veranderd'

 

Overschrijding in 2009 en de gevolgen

Velen hebben via de directies en daarna uit de krant kunnen opmaken dat de scholen en het bestuursbureau de begroting van 2009 met 1,4 miljoen euro hebben overschreden.

Lees verder
 

OPP en 1-Zorgroute

De inspectie verplicht scholen om zwakke leerlingen in beeld te brengen. Concreet betekent dit, dat kinderen voor wie het niveau aan het einde van groep 7 het maximaal haalbare is, een zogeheten Ontwikkelings Perspectief (OPP) krijgen. Dit OPP hangt nauw samen met de 1-Zorgroute, een methodiek die leidend wordt op alle scholen van Veldvest.

Lees verder
 
 
Stichting Veldvest Pastoor Jansenplein 21 5504 BS Veldhoven 040-2531201 info@veldvest.nl www.veldvest.nl
 
Veldnieuws verschijnt één keer per kwartaal en informeert medewerkers van Veldvest over actuele ontwikkelingen binnen de organisatie.
Heeft u vragen, opmerkingen en/of tips over Veldnieuws, stuur dan een e-mail naar: communicatie@veldvest.nl