Kunt u de onderstaande mail niet lezen, www.veldvest.nl
Veldnieuws is een maandelijkse uitgave van Stichting Veldvest.

  Oktober 2010  
 
  Nieuw schoollogo voor St. Jan Baptist

De St. Jan Baptist is het schooljaar feestelijk begonnen met de onthulling van het nieuwe schoollogo.

Lees verder...

 
 
 
  De Berckacker 30 jaar

In de laatste week van september heeft De Berckacker uitgebreid stilgestaan bij het 30-jarig bestaan. De hele week stonden allerlei activiteiten in het teken van dit jubileum.

Lees verder...

 
 
 
  Kleuters aan de slag op het digibord

Leerkrachten blijken nog onvoldoende bekend te zijn met het scala aan gebruikersmogelijkheden van het digibord. Daarom besteedt Veldnieuws dit jaar specifieke aandacht aan de digiborden in de beroepspraktijk. Leerkracht Elsje Rijken van basisschool Jan Ligthart bijt de spits af en belicht de mogelijkheden van het digibord in de kleuterbouw.

Lees verder...

 
 
 
  Allemaal de boom in

Leerlingen van Veldvestscholen in Veldhoven mogen met hun klas naar Klimrijk, het nieuwe ecologische klimpark in de bossen bij de Buitenjan. Kinderen vanaf acht jaar met een minimale lengte van 1 meter 30 kunnen hier onder professionele begeleiding klimmen en klauteren, zwieren, zwaaien en moeilijke hindernissen overwinnen.

Lees verder...

 
 
 
  Groene voetstappen & St. Jan Baptist

Groep 7 van basisschool Sint Jan Baptist van leerkracht Danny Willems heeft een uitstapje gewonnen naar de Beekse Bergen met de Actie Groene Voetstappen. De klas, die vorig jaar ook in de prijzen viel, behaalde een gemiddelde van 16 groene voetstappen.

Lees verder...

 
 
   

Nominatie Heidy Daams Onderzoeksprijs 2010

Heidy Daams, leerkracht van groep drie op de prof. Dr. R. Casimir, is genomineerd voor de Onderzoeksprijs Fontys OSO 2010. Heidy deed als leermonitor onderzoek naar wat teamleden onderling met elkaar verbindt en wat zij belangrijk vinden in het onderwijs aan kinderen.

Lees verder
 

Leerkrachten aan het werk met ParnasSys

Het leerling administratie- en registratiesysteem ParnasSys wordt binnen Veldvest gefaseerd ingevoerd. Eerst is de leerlingenadministratie aangepakt en leerden de scholen toetsen in te voeren en trendanalyses te maken. Nu komt een fase waarin, na voorbereiding, de leerkrachten zelf aan bod komen.

Lees verder
 

Slotbijeenkomst ontwerpgroep

Op woensdagmiddag 3 november houdt de ontwerpgroep van Veldvest een slotbijeenkomst voor leerkrachten van Veldvest. Op inspirerende wijze laten de leden nieuwe ideeën en projecten zien, waarover zij de afgelopen jaren gebrainstormd en gediscussieerd hebben.

Lees verder
 

Inspirerende lezing over leesonderwijs

Ruim 150 leerkrachten hebben woensdag 15 september de lezing over begrijpend lezen van Karin van de Mortel bijgewoond. De bijeenkomst in basisschool de Disselboom in Wintelre was zowel inhoudelijk als praktisch van aard en spitste zich toe rond de vragen ‘Hoe kijk je tegen begrijpend lezen aan?’ en ‘Wat kom je tegen in de praktijk?’.

Lees verder
 
 
Stichting Veldvest Pastoor Jansenplein 21 5504 BS Veldhoven 040-2531201 info@veldvest.nl www.veldvest.nl
 
Veldnieuws verschijnt één keer per kwartaal en informeert medewerkers van Veldvest over actuele ontwikkelingen binnen de organisatie.
Heeft u vragen, opmerkingen en/of tips over Veldnieuws, stuur dan een e-mail naar: communicatie@veldvest.nl