Kunt u de onderstaande mail niet lezen, www.veldvest.nl
Veldnieuws is een maandelijkse uitgave van Stichting Veldvest.

  Maart 2011  
 
  Startsein voor bouw MFA Noord

In aanwezigheid van honderden kinderen is woensdagmorgen 16 maart het officiële startsein gegeven voor de bouw van de MFA Noord. Het gebouw komt aan de Meerstraat in het nieuwste deel van de wijk Heikant in Veldhoven.

Lees verder...

 
 
 
  Taalportret van bs. Jan Ligthart

 Onder de noemer ‘Omslag in taal' portretteert de Inspectie van het Onderwijs tien basisscholen die hun taalonderwijs op een inspirerende manier hebben verbeterd. Een van de scholen is basisschool Jan Ligthart in Veldhoven.

Lees verder...

 
 
 
  Aanleg speelplaats Disselboom

Bij basisschool De Disselboom uit Wintelre wordt hard gewerkt aan de aanleg van de nieuwe buitenspeelplaats. Voor de uitvoering van het grotendeels door leerlingen en dorpsbewoners gemaakte ontwerp, kreeg de school vorig jaar een fors geldbedrag van Jantje Beton. 

Lees verder...

 
 
 
  Winst door handig gebruik digibord

De meerwaarde van een digibord bij lessen in spelling is groot vanwege de visualisatie van woorden. Dat ervaart Jan van Gemert, leerkracht van groep 4b van basisschool de Meerhoef. "De kinderen pikken bepaalde dingen sneller op."

Lees verder...

 
 
 
  Tweede prijs Fontys OSO voor leerkracht Heidy Daams

Leerkracht Heidy Daams van de Prof. Dr. R. Casimir in Veldhoven heeft met haar onderzoek ‘Bouwen aan een Basis’ de tweede prijs gewonnen van de Fontys OSO Onderzoeksprijs 2010.

Lees verder...

 
 
   

Bestuursformatieplan

Begin april wordt het meerjaren bestuursformatieplan van Veldvest vastgesteld. Dit plan, ook wel de meerjaren personele begroting genoemd, geeft inzicht in de gewenste personeelsopbouw voor de komende jaren en houdt rekening met de dalende leerlingenaantallen.

Lees verder
 

Verbreding basisscholen spoedig van start

In Veldhoven Noord starten vier scholen van Veldvest dit jaar met inpandige verbouwingen om de verbreding op hun scholen te realiseren. Het moment waarop de verbouwingen feitelijk zullen starten is nog onduidelijk. De verbreding moet in ieder geval voltooid zijn voor de oplevering van MFA Noord in mei 2012.

Lees verder
 

Nieuws taakgroep ICT

De taakgroep ICT van Veldvest heeft de opdracht om in het schooljaar 2011/2012 een nieuwe IT omgeving te creëren en te zorgen voor een informatiebeleid en informatiebeleidsplan voor Stichting Veldvest. Adviesbureau Expanding Visions is ingehuurd om de opdracht uit te voeren.

Lees verder
 

Ontwikkelingsperspectief in Parnassys: de praktijk

Voor leerlingen waarvan men voorziet dat zij het eindniveau van groep 8 niet zullen behalen, maken we een ontwikkelingsperspectief in Parnassys. In dit artikel biedt Marjan van Es, locatieleider van basisschool Meester Gijbels uit Knegsel, een praktische aanpak om aan de slag te gaan.

Lees verder
 
 
Stichting Veldvest Pastoor Jansenplein 21 5504 BS Veldhoven 040-2531201 info@veldvest.nl www.veldvest.nl
 
Veldnieuws verschijnt één keer per kwartaal en informeert medewerkers van Veldvest over actuele ontwikkelingen binnen de organisatie.
Heeft u vragen, opmerkingen en/of tips over Veldnieuws, stuur dan een e-mail naar: communicatie@veldvest.nl