Kunt u de onderstaande mail niet lezen, www.veldvest.nl
Veldnieuws is een maandelijkse uitgave van Stichting Veldvest.

  Juli 2011  
 
  P-centrum De Kempen van start

In het nieuwe schooljaar starten Veldvest en collega-bestuur  SKOzoK gezamenlijk met een vervangingspoule. Onder de naam P-centrum De Kempen gaan alle vervangingen voortaan centraal geregeld worden. Het P-centrum biedt leerkrachten de gelegenheid om bij alle scholen van twee schoolbesturen te vervangen.

Lees verder...

 
 
 
  Op Dreef start met continurooster

Vanaf komend schooljaar stapt basisschool Op Dreef over op een continurooster. De leerlingen gaan vijf dagen per week naar school van 8.30 tot 14.15 uur. Ze lunchen tussen de middag in de klas met hun leerkracht.

Lees verder...

 
 
 
  Veranderingen in Veldhoven Midden

Op en tussen de drie onderwijslocaties van Veldhoven Midden -  bs Jan Ligthart, bs De Poolster en SBO De Verrekijker- vinden met ingang van het nieuwe schooljaar ingrijpende  verhuizingen en veranderingen plaats.

Lees verder...

 
 
 
  Afwisseling op het digibord

Ter ondersteuning van lessen in wereld oriënterende vakken biedt het digibord veel voordelen. Leerkracht Marie-José Naaijkens van basisschool St. Lucij maakt veel gebruik van illustraties en filmpjes waarmee ze de lessen kan verlevendigen.

Lees verder...

 
 
 
  Nieuwe buitenspeelplaats voor De Disselboom

Na twee jaar spelen op geïmproviseerde speelpleinen rondom de school, hebben leerlingen en  leerkrachten van basisschool De Disselboom in Wintelre op 1 juni hun nieuwe buitenspeelplaats feestelijk geopend.

Lees verder...

 
 
   

ZOMERVAKANTIE

Het woordje zomervakantie is een bijzondere term. Alleen al de klank van het woord triggert bij de leerlingen van groep 8 een verlangen naar eindeloze vrijheid, uitmondend in een  spannende landing in een nieuwe wereld die voortgezet onderwijs heet.

Lees verder
 

Opleiden in de school


Samen met Fontys Pabo Eindhoven is Veldvest al enkele jaren in gesprek over de kwaliteit van opleiden. Dit leidt bij Veldvest nog niet tot het gevoel dat er in voldoende mate invloed uitgeoefend kan worden op het curriculum van de Pabo.

Lees verder
 

I-coaches op scholen van Veldvest

Op onze scholen zijn vanaf volgend schooljaar i-coaches actief. Zij kunnen hun collega’s ondersteunen met adviezen, tips, een enkele keer ondersteunend en in gesprek blijven met collega’s en directie over integratie van ICT op hun school.

Lees verder
 

Dienstenveilig Zeelsterhof

 
Om de kinderen van basisschool Zeelsterhof een aantrekkelijke, uitdagende en veilige speelplek te bieden, heeft de school een fraai plan gemaakt. Afgelopen maanden voerde de school verschillende acties om de plannen te kunnen financieren. Een groot succes was de grote dienstenveilig op woensdag 18 mei.

Lees verder
 
 
Stichting Veldvest Pastoor Jansenplein 21 5504 BS Veldhoven 040-2531201 info@veldvest.nl www.veldvest.nl
 
Veldnieuws verschijnt één keer per kwartaal en informeert medewerkers van Veldvest over actuele ontwikkelingen binnen de organisatie.
Heeft u vragen, opmerkingen en/of tips over Veldnieuws, stuur dan een e-mail naar: communicatie@veldvest.nl