Kunt u de onderstaande mail niet lezen, www.veldvest.nl
Veldnieuws is een maandelijkse uitgave van Stichting Veldvest.

  September 2012  
 
  Vanaf nu: basisschool EIGEN WIJS!

Woensdag 29 augustus……het speelplein aan de Van Aelstlaan bruist. Kinderen, ouders, meesters en juffen, iedereen is er te vinden. Deze derde ontmoetingsdag voor de kinderen van de scholen van Veldhoven Midden is wel een heel feestelijke. De nieuwe naam van de “nieuwe school” wordt onthuld!

Lees verder...

 
 
 
  Veldvest-ICT op naar de toekomst!

Na een uitgebreide enquête in het vorige schooljaar gericht op de leerkrachtvaardigheden op ict-gebied is dit jaar een vliegende start gemaakt met een stichtingsbrede scholing van teams in een aantal nieuwe programma’s en onderliggende vaardigheden.

Lees verder...

 
 
 
  Opening Brede School St. Jan Baptist

Op vrijdag 24 augustus 2012 was het groot feest op de Brede School St. Jan Baptist. De deuren waren open gezet voor iedereen die de gigantische metamorfose van het schoolgebouw wilde komen bewonderen.

Lees verder...

 
 
 
  Goede Doelen Markt op basisschool St. Lucij in Steensel

Zoals gebruikelijk wordt op basisschool St. Lucij in Steensel jaarlijks een goed doel gekozen waar de hele school zich gedurende een periode van 3 weken volledig voor inzet. Dit schooljaar is de keuze van het schoolteam gevallen op Stichting ‘Team King’.

Lees verder...

 
 
 
  Samenwerken op Brede School De Berckacker

Vanuit de uitdaging om de samenwerking tussen de kinderen van de dagopvang en het peuterwerk, de kleutergroepen en de kinderen van groep drie te intensiveren, heeft het team van Brede School De Berckacker haar onderwijs aan deze kinderen zo ingericht dat dit in de nabije toekomst inspirerende kansen hiertoe biedt.

Lees verder...

 
 
 
  Groene Voetstappen op Veldhovense scholen

Dit jaar organiseerde Het Klimaatverbond voor de zevende keer de Groene Voetstappenactie in het kader van de Europese Mobiliteitsweek. Duurzame mobiliteit stond centraal in deze week. Van maandag 17 tot en met 23 september 2012 gingen ook in Veldhoven veel basisschoolleerlingen een week lang lopend en fietsend naar school en verzamelden hiermee Groene Voetstappen.

Lees verder...

 
 
 
  Brembocht opent feestelijk schooljaar

De vakantie is weer voorbij, de scholen zijn weer begonnen! Voor de leerlingen van basisschool De Brembocht wordt het wel een heel bijzonder schooljaar. De school bestaat veertig jaar en dat wordt gevierd!

Lees verder...

 
 
 
  Talentenweek op basisschool de Disselboom

Basisschool de Disselboom is het nieuwe schooljaar op een bijzondere manier gestart.
Helemaal passend bij hun schoolvisie (meervoudige intelligentie), organiseerden zij een “Talentenweek” waarin één van de acht intelligenties van Howard Gardner centraal stond.

Lees verder...

 
 
 
  Samen ontbijten op Brede School Casimir

In pyjama’s, met hier en daar de krulspelden nog in, maar vooral met hongerige magen staan de kinderen van Brede School Casimir in alle vroegte voor de schooldeuren te popelen om naar binnen te gaan. Ze starten het nieuwe schooljaar met een heerlijk gezond ontbijt, compleet met eitje en jus d’orange.

Lees verder...

 
 
 
  Meedoen is belangrijker dan winnen?

De Olympische Spelen afgelopen? Welnee, niet op basisschool Cobbeek! Woensdag 5 september 2012 was het voor hen eindelijk zover, de start van de Olympische Cobbeek Spelen! Jong en oud gingen samen in groepjes langs diverse locaties en Spelen.

Lees verder...

 
 
   
 
Stichting Veldvest Pastoor Jansenplein 21 5504 BS Veldhoven 040-2531201 info@veldvest.nl www.veldvest.nl
 
Veldnieuws verschijnt één keer per kwartaal en informeert medewerkers van Veldvest over actuele ontwikkelingen binnen de organisatie.
Heeft u vragen, opmerkingen en/of tips over Veldnieuws, stuur dan een e-mail naar: communicatie@veldvest.nl