Kunt u de onderstaande mail niet lezen, www.veldvest.nl
Veldnieuws is een maandelijkse uitgave van Stichting Veldvest.

  December 2012  
 
  Talenten mogen niet verloren gaan

“Talenten mogen niet verloren gaan. Kinderen moeten deze juist kunnen ontwikkelen”, zegt Pauline Bisseling ter afsluiting van het gesprek. Samen met collegae Ilona Schungel en Gijs van Vark is ze kartrekker van het project en de beleidsgroep Excellente Leerlingen.

Lees verder...

 
 
 
  Dagarrangementen en de Brede School Veldhoven

‘Uitstekende ontwikkelkansen voor ieder kind, vlakbij huis en centraal georganiseerd’: zo luidt de primaire doelstelling van de Brede School Veldhoven.

Lees verder...

 
 
 
  Thema 'Kinderrechten' op basisschool De Meerhoef

Met het zingen van het ‘Kinderrechtenlied’ openden de kinderen van basisschool De Meerhoef op 20 november 2012 een tentoonstelling, die werd georganiseerd als afsluiting van het thema ‘De Rechten van het kind'.

Lees verder...

 
 
 
  Cobbeek levert winnaar Jeugd Technologie Olympiade

Enige tijd geleden deden de kinderen van groep 7 en 8 van Cobbeek mee aan de Jeugd Technologie Olympiade, een quiz met soms behoorlijke pittige vragen over allerlei vormen van technologie.

Lees verder...

 
 
 
  Mega opbrengst Casimirschool

Prof. Dr. R. Casimirschool te Veldhoven was een van de drie pilotscholen die meedeed aan het Educatieve TeamKING Project 'Maak kanker bespreekbaar' op basisscholen.

Lees verder...

 
 
 
  Peuters en kleuters ontdekken het Kabouterpad

Vanaf januari 2011 is op basisschool De Brembocht een gecombineerde spelgroep gerealiseerd waarin kinderen van de Kinderopvang en Peuterwerk samen spelen in ėėn groep, ’t Bremnestje.  De spelgroep is bedoeld voor kinderen vanaf 2 jaar.

Lees verder...

 
 
 
  High Tea groep 3-4 basisschool Meester Gijbels

Tijdens het thema ‘Jij en ik’ van de methode Alles-in-1 kwamen de kinderen in groep 3-4 meer te weten over andere culturen en gewoonten in Nederland. 

Lees verder...

 
 
   

Passend onderwijs op de agenda van de Tweedaagse

Op 9 oktober 2012 is het wetsvoostel  “Passend onderwijs” door de Eerste Kamer aangenomen. Daarmee is de wet dus een feit. De kern van de wet is de invoering van de zorgplicht per 1 augustus 2014.

Lees verder
 

Kurzweil

Stichting Veldvest heeft goed en kwalitatief onderwijs voor alle kinderen hoog in het vaandel staan. Ook voor kinderen met dyslexie heeft Veldvest daarom een voorziening gecreëerd, die bijdraagt aan optimale omstandigheden om te kunnen leren en ontwikkelen: Kurzweil.

Lees verder
 

Pilot Burgerschapsvorming

Burgerschapsvorming... wéér iets nieuws op het bordje van het onderwijs?

Lees verder
 
 
Stichting Veldvest Pastoor Jansenplein 21 5504 BS Veldhoven 040-2531201 info@veldvest.nl www.veldvest.nl
 
Veldnieuws verschijnt één keer per kwartaal en informeert medewerkers van Veldvest over actuele ontwikkelingen binnen de organisatie.
Heeft u vragen, opmerkingen en/of tips over Veldnieuws, stuur dan een e-mail naar: communicatie@veldvest.nl