Kunt u de onderstaande mail niet lezen, www.veldvest.nl
Veldnieuws is een maandelijkse uitgave van Stichting Veldvest.

  Maart 2013  
 
  ASML Foundation steunt excellente leerlingen Veldvest

Op 19 februari jongstleden tekenden stichting Veldvest en ASML Foundation een ‘donation agreement’, waarin ASML Foundation met een prachtig bedrag het onderwijs aan excellente leerlingen binnen Veldvest ondersteunt en stimuleert.

Lees verder...

 
 
 
  Cito Eindtoets 2013

De uitslagen van de Cito eindtoets 2013 zijn bekend en de scholen van stichting Veldvest hebben meegewerkt om een stichtingbreed overzicht te kunnen maken van de behaalde opbrengsten.

Lees verder...

 
 
 
  Bredeschoolveldhoven.nl

In heel Veldhoven worden de ontwikkelingen van de Brede school zichtbaar. Vanaf medio februari is er ook een nieuwe website met uitbreide informatie over Brede School Veldhoven online: www.bredeschoolveldhoven.nl

Lees verder...

 
 
 
  'Operatie' MFA-Zuid is begonnen!

Voor en tijdens de voorjaarsvakantie in februari is basisschool Op Dreef bezig geweest met het inpakken, verplaatsen en weggooien van materiaal uit de hoogbouw van de school aan de Rapportstraat.

Lees verder...

 
 
 
  Beleidsgroep Strategische Alliantie

"Kind, groep, klas en school zijn geen geïsoleerde domeinen. Kind, school en samenleving vormen een organisch geheel", schrijft Veldvest in haar Strategisch Beleidsplan.

Lees verder...

 
 
 
  Pilot 'Ouderportal' van ParnasSys

Als ouder zelf altijd toegang hebben tot de schoolgegevens van uw kind? Zelf kunnen zien hoe uw kind het doet op school?

Lees verder...

 
 
 
  Samenwerking tussen peuters en kleuters op EigenWijs

Peuters spelen en leren met kleuters. Dat zie je als je binnen kijkt bij de instroomgroep van basisschool EigenWijs. Samen in de spelhoek of lekker kleien, samen luisteren naar een prentenboek in de kring. En dat alsof het de gewoonste ‘zaak’ van de wereld is.

Lees verder...

 
 
 
  De Rank werkt aan een Vreedzame School

In 2006 is er door basisschool De Rank gekozen om met het programma ‘De Vreedzame School’ doelbewust te werken aan het vergroten van sociale competenties bij leerlingen en hen te leren wat het betekent om democratisch burger in de samenleving te zijn.

Lees verder...

 
 
 
  Veldhoven danst

De afgelopen weken hebben de groepen 4 en 5 van Basisschool de Heiacker, net zoals enkele andere Veldhovense basisscholen, meegedaan aan het dansproject ‘Veldhoven danst’.

Lees verder...

 
 
 
  Greenkids naar de kinderklimaattop

Suzan Heemskerk en Mees van Dartel van de Greenkids mochten namens Veldhoven naar de Kinderklimaattop. Op 26 november 2012 gingen ze naar Den Haag.

Lees verder...

 
 
 
  Nationale Voorleesontbijt op Brede School De Disselboom

Elk jaar worden de Nationale Voorleesdagen gehouden om het voorlezen aan kinderen te bevorderen. De Nationale Voorleesdagen starten jaarlijks met Het Nationale Voorleesontbijt. Op 23 januari 2013 was het de 10e editie.

Lees verder...

 
 
 
  Componeren in de klas

“Instrumenten klaar? Koor gereed? Let op….!”
“Boem tjak, boem boem tjak. Mensen ik ben nu Jan Smit, dit is nu mijn nieuwe hit!”

Lees verder...

 
 
   
 
Stichting Veldvest Pastoor Jansenplein 21 5504 BS Veldhoven 040-2531201 info@veldvest.nl www.veldvest.nl
 
Veldnieuws verschijnt één keer per kwartaal en informeert medewerkers van Veldvest over actuele ontwikkelingen binnen de organisatie.
Heeft u vragen, opmerkingen en/of tips over Veldnieuws, stuur dan een e-mail naar: communicatie@veldvest.nl