Kunt u de onderstaande mail niet lezen, www.veldvest.nl
Veldnieuws is een maandelijkse uitgave van Stichting Veldvest.

  Juni 2013  
 
  Jaarverslag 2012

Bijgaand treft u het jaarverslag 2012 aan van stichting Veldvest.


 

Lees verder...

 
 
 
  Leerlingen leggen eerste steen MFA Zuid

Op 27 mei was het gezellig druk op het bouwterrein van MFA-Zuid. Na de sloop van de hoogbouw van basisschool Op Dreef begin maart is nu gestart met de bouw van MFA Zuid.

Lees verder...

 
 
 
  Basisschool Cobbeek viert 35-jarig jubileum

Enkele weken geleden stond er opeens een teletijdmachine op het podium van basisschool Cobbeek met een briefje van professor H.O.E.R.A.  Hij vroeg de kinderen om hulp.

Lees verder...

 
 
 
  Basisschool De Heiacker bestaat 25 jaar!

Bij schooljubilea denk je al snel aan een tochtje naar De Efteling. Directeur Judith Aust maakte korte metten met dat idee.

Lees verder...

 
 
 
  Schitterend Gala op de Prins Willem-Alexanderschool

Op vrijdag 21 juni 2013 ging de rode loper uit voor de leerlingen, die na dit schooljaar de Prins Willem-Alexanderschool gaan verlaten.

Lees verder...

 
 
 
  Project 'Iedereen hoort erbij!'

Vanaf 1 maart 2013 deden 600 leerlingen van negen Veldhovense basisscholen mee aan het educatieve project ‘Iedereen hoort er bij!’. Het project, ontwikkeld met de partners van Brede School Veldhoven, is gebaseerd op de theorie van het onderzoek ‘Cultuur in de spiegel’.

Lees verder...

 
 
 
  Leerlingmediatoren actief op de Casimirschool

Sinds enkele jaren werkt de Casimirschool met het programma De Vreedzame School. Een ‘vreedzame school’ zijn betekent dat de school een gemeenschap wordt waarin leerlingen, personeel en ouders conflicten op een constructieve wijze oplossen en waarin men op een positieve manier met elkaar omgaat.

Lees verder...

 
 
 
  Swimbattle Cobbeek en De Rank

Op woensdagmiddag 22 mei en woensdagmiddag 5 juni namen de bovenbouwleerlingen van de van basisschool Cobbeek en basisschool De Rank een duik in het zwembadwater om tijdens een heuse ‘swimbattle’ sportief tegen elkaar te strijden.   

Lees verder...

 
 
 
  Lopen voor FloJaMalawi

Op woensdag 22 mei jl. organiseerde Brede School De Berckacker weer hun jaarlijkse sponsorloop. Ook dit jaar lieten de kinderen zien leeftijdsgenoten in ontwikkelingslanden een warm hart toe te dragen.

Lees verder...

 
 
   

Vakantiegroet

Geachte collega's,

Na een intensief schooljaar waarin de werkdruk niet mooi regelmatig is verdeeld, maar waarbij piekbelasting buitengewoon sneaky kan samenvallen met bijvoorbeeld een griepgolf en waarbij spontane kindgerelateerde gebeurtenissen die niet in de statistieken verschijnen, een grote emotionele impact kunnen hebben op de leerling, op zijn ouders/verzorgers, maar ook op de professional, is een periode van relatieve rust zeer welkom en dik verdiend.
In het jaarverslag lees je hoe het met de organisatie gaat; hier bedoel ik te zeggen dat ik respect voel voor jullie inzet en van harte hoop dat het jullie in de komende zomer goed gaat! Wees er voor je dierbaren als dat geboden is en vergeet jezelf daarbij niet!

Jos de Mönnink

Lees verder
 

GMR Veldvest weer voltallig

Sinds de laatste verkiezingen voor de GMR kan zij mededelen weer geheel voltallig te zijn.

Lees verder
 
 
Stichting Veldvest Pastoor Jansenplein 21 5504 BS Veldhoven 040-2531201 info@veldvest.nl www.veldvest.nl
 
Veldnieuws verschijnt één keer per kwartaal en informeert medewerkers van Veldvest over actuele ontwikkelingen binnen de organisatie.
Heeft u vragen, opmerkingen en/of tips over Veldnieuws, stuur dan een e-mail naar: communicatie@veldvest.nl