Kunt u de onderstaande mail niet lezen, www.veldvest.nl
Veldnieuws is een maandelijkse uitgave van Stichting Veldvest.

  September 2013  
 
  ICT en nascholing in 2013-2014

Stond het schooljaar 2012-2013 in het teken van een vernieuwd aanbod in ICT-programmatuur, zoals Prowise Presenter, Rekentuin en Kurzweil, dit schooljaar wordt er dieper ingegaan op de werking en de inzet van deze programma’s.

Lees verder...

 
 
 
  Informatiebijeenkomst excellente leerlingen druk bezocht

Op 27 augustus jl. vond de informatiebijeenkomst, voor zowel ouders als leerkrachten, plaats. Het doel was uitleg te geven over de inhoud van het project, het onderwijsaanbod binnen de scholen en de ontmoetingsmomenten.

Lees verder...

 
 
 
  Pilot Burgerschapsvorming

Koning Willem-Alexander sprak erover in zijn eerste Troonrede: de participatiesamenleving. Meedoen, initiatief tonen en verantwoordelijkheid nemen, zijn termen die daarbij passen.

Lees verder...

 
 
 
  Bouw MFA Midden vordert gestaag

Aan de Sterrenlaan, op de oude plek van SBO De Verrekijker, worden steeds meer contouren zichtbaar van de nieuwbouw MFA Midden.

Lees verder...

 
 
 
  Ouderportaal ParnasSys

In schooljaar 2012-2013 was Brede School De Berckacker een van de drie scholen die meedeed aan de pilot met betrekking tot het openstellen van het Ouderportaal van ParnasSys. Een hele verbetering stelt Reinout Dekkers, vader van drie kinderen, die de Brede School bezoeken.

Lees verder...

 
 
 
  Brede School Veldhoven

Afgelopen schooljaar zijn op alle Veldhovense scholen activiteiten georganiseerd in het kader van het dagarrangement. Een dagarrangement is een sluitend aanbod van onderwijs, opvang en activiteiten voor kinderen.

Lees verder...

 
 
 
  Basisschool De Rank loopt voor Afrika

Het is woensdag 25 september 2013, half elf, alle 206 leerlingen van Protestantse Basisschool “De Rank” staan in starthouding, elke vezel van hun lichamen gespannen, te wachten op het startschot voor de sponsorloop.

Lees verder...

 
 
 
  Basisschool De Brembocht 'maakt het verschil'

Trots presenteerde het team van Basisschool De Brembocht hun profielfolder aan de ouders, tijdens de informatieavonden aan het begin van dit schooljaar.

Lees verder...

 
 
 
  'Samenknap'

Ook dit jaar is Brede School De Disselboom het schooljaar op een bijzondere manier begonnen: met talentenweken!

Lees verder...

 
 
 
  Gezonde start op Brede School Casimir

Volgens traditie verschijnen de kinderen van Brede School Casimir op de eerste woensdag van het schooljaar in pyjama op school voor een heerlijk schoolontbijt.

Lees verder...

 
 
 
  Survival op basisschool Cobbeek

Een schuilhut bouwen, een vuurtje maken, spoorzoeken en natuurlijk zelf brood bakken…de kinderen van de groepen 6, 7 en 8 van basisschool Cobbeek kunnen het sinds kort allemaal!

Lees verder...

 
 
 
  Verkeersdag Brede School Sint Jan Baptist

Brede School Sint Jan Baptist in Oerle heeft in het kader van de herinrichting van het dorp de eerste weken van het schooljaar 2013-2014 veel aandacht besteed aan verkeerseducatie.

Lees verder...

 
 
 
  Kidsrun tijdens 'Veldhoven Ten Miles'

Kinderen rennen graag. Dat is elke dag te zien op de speelplaatsen van de scholen. Maar dit was ook het geval op de prachtige laatste zaterdag van augustus.

Lees verder...

 
 
   
 
Stichting Veldvest Pastoor Jansenplein 21 5504 BS Veldhoven 040-2531201 info@veldvest.nl www.veldvest.nl
 
Veldnieuws verschijnt één keer per kwartaal en informeert medewerkers van Veldvest over actuele ontwikkelingen binnen de organisatie.
Heeft u vragen, opmerkingen en/of tips over Veldnieuws, stuur dan een e-mail naar: communicatie@veldvest.nl