Kunt u de onderstaande mail niet lezen, www.veldvest.nl
Veldnieuws is een maandelijkse uitgave van Stichting Veldvest.

  December 2013  
 
  Passend onderwijs in De Kempen

Na de zomervakantie zijn de voorbereidingen richting passend onderwijs in onze regio weer voortvarend ter hand genomen.

Lees verder...

 
 
 
  Professionalisering

De afgelopen 3 jaren is er op alle scholen van Veldvest hard gewerkt aan de verbetering van de kwaliteit van het onderwijs. Opbrengstgericht werken is hierbij de leidraad geweest. We mogen samen tevreden zijn over de resultaten die zijn geboekt.

Lees verder...

 
 
 
  Stedelijke bijeenkomst Voor- en Vroegschoolse Educatie

In het kader van de uitvoering van de Wet Ontwikkelingskansen door Kwaliteit en Educatie (de Wet OKE) hebben de gemeente Veldhoven, besturen van peuterspeelzaalwerk, kinderdagverblijven en basisscholen de gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de organisatie van de doorgaande lijn in de ontwikkeling van kinderen.

Lees verder...

 
 
 
  Vensters PO gelanceerd

Met een druk op de knop gaf staatssecretaris Dekker op 11 november het startschot voor www.scholenopdekaart.nl. Met deze website geeft de sector primair onderwijs invulling aan de wens transparant te willen zijn, op een overzichtelijke en bruikbare manier.

Lees verder...

 
 
 
  Hoogste punt MFA-Midden bereikt

De realisatie van de multifunctionele accommodatie (MFA) Midden vordert gestaag. Donderdagmiddag 14 november werd het bereiken van het hoogste punt gevierd.

Lees verder...

 
 
 
  Brede School Veldhoven


De partners die gezamenlijk het netwerk Brede School Veldhoven vormen hebben 18 te bereiken resultaten geformuleerd. Een van deze resultaten is het centraal stellen van kind en ouders.

Lees verder...

 
 
 
  Hoogste punt MFA-Zuid bereikt

Het kan inwoners en bezoekers van Veldhoven-Dorp niet ontgaan zijn dat er volop gebouwd wordt aan het Pastoor Jansenplein. De afgelopen maanden was bijna dagelijks een luchtballet van soms wel drie hijskranen met bouwmaterialen van verre zichtbaar.

Lees verder...

 
 
 
  Actie: Win een Prowise-Tablet voor je klas!

Wie wil dat niet? Een tablet voor gebruik in je eigen klas. Kom in actie en deel een inspirerende les in de bestuursomgeving van de Presenter en win!

Lees verder...

 
 
 
  Clusterscholen ontmoeten elkaar

De scholen in Veldvest zijn sinds enige tijd met elkaar verbonden in clusters. Elkaar ontmoeten, ervaringen delen en kennis en vaardigheden uitbreiden zijn effecten die deze samenwerking creëert.

Lees verder...

 
 
 
  Sportieve Kinderboekenweek 2013

Volgens traditie opende het team van basisschool Zeelsterhof de Kinderboekenweek op een leuke en dit keer een sportieve manier. Het thema van de Kinderboekenweek was namelijk ‘Klaar voor de start…’.

Lees verder...

 
 
 
  Brede School De Disselboom gaat internationaal!

In de week van 08 december 2013 is Brede School De Disselboom benaderd door de Amerikaanse zakelijke nieuwszender CNBC (the international financial and business news channel). Zij maakt een serie over innovatieve projecten wereldwijd.

Lees verder...

 
 
 
  Steun het project 'Musicatorium' van stichting Art4U

De Stichting Veldhovense Muziekschool Art4U hoopt dankzij een bijdrage uit het Coöperatiefonds Rabobank Eindhoven-Veldhoven het genomineerde project ‘MusicaTorium’ volledig door te kunnen ontwikkelen voor alle groepen van de basisschool.

Lees verder...

 
 
 
  Teams St. jan Baptist weer in de prijzen

Zaterdag 14 december 2013 heeft groep 8 van Brede School St. Jan Baptist weer mee gedaan aan de First Lego League met als thema ‘Nature’s Fury’.

Lees verder...

 
 
 
  Brede School De Berckacker steunt Voedselbank Veldhoven

De feestdagen staan weer voor de deur. Voor de commissie Goede Doelen van Brede School De Berckacker het startsein om te bekijken welke Stichting een extraatje verdient vanwege hun inzet voor een goed doel. Dit jaar viel de keuze op stichting Voedselbank Veldhoven.

Lees verder...

 
 
 
  Schoenmaatjes op basisschool Sint Lambertus


Van simpele schoenendoos tot onvergetelijk cadeau: met Schoenmaatjes kunnen kinderen echt iets doen voor kansarme leeftijdsgenootjes wereldwijd.

Lees verder...

 
 
 
  Verkeersdag basisschool Meester Gijbels

De kinderen van de onderbouw van basisschool Meester Gijbels hadden op 9 oktober een wel heel bijzondere dag. Op de speelplaats en het parkeerterrein van de school was een parcours uitgezet, waarmee de kinderen hun fiets- en stepvaardigheden konden oefenen.

Lees verder...

 
 
   
 
Stichting Veldvest Pastoor Jansenplein 21 5504 BS Veldhoven 040-2531201 info@veldvest.nl www.veldvest.nl
 
Veldnieuws verschijnt één keer per kwartaal en informeert medewerkers van Veldvest over actuele ontwikkelingen binnen de organisatie.
Heeft u vragen, opmerkingen en/of tips over Veldnieuws, stuur dan een e-mail naar: communicatie@veldvest.nl