Kunt u de onderstaande mail niet lezen, www.veldvest.nl
Veldnieuws is een maandelijkse uitgave van Stichting Veldvest.

  Maart 2015  
 
  KMR verkiezingen op De Meerhoef

Niet alleen ouders en docenten praten mee over het onderwijs op BS De Meerhoef, ook de kinderen van de Kindermedezeggenschapsraad (KMR) denken mee!

Lees verder...

 
 
 
  Jonge burgers

In 2005 heeft de Tweede Kamer een wet aangenomen die scholen verplicht aandacht te besteden aan actief burgerschap en sociale integratie.

Lees verder...

 
 
 
  Brede School Veldhoven: Sjors Sportief

Op 27 februari vond de kick off plaats van het sportstimuleringsproject ‘Sjors Sportief’. Via Sjors Sportief kunnen basisschoolleerlingen op aan laagdrempelige manier, gratis, kennismaken met een grote verscheidenheid aan activiteiten, zonder meteen lid te hoeven worden.

Lees verder...

 
 
 
  Bewegend leren?

Actief bezig zijn met lesstof is altijd belangrijk. Er komen talloze initiatieven uit de markt op het onderwijs af die proberen met nieuwe technieken en apparaten meer rendement uit het leren te halen.

Lees verder...

 
 
 
  Burgerschapsvorming op De Berckacker: 'Identiteit'

Een groot plastic zeil ligt in de hal op de grond. Daarop staan 8 kinderen uit groep 6. Dan volgt een groepsopdracht: het zeil omdraaien, zonder dat iemand met zijn voet naast het zeil stapt. Hoe pak je dat aan?

Lees verder...

 
 
 
  10 jaar Week van de Lentekriebels

De Week van de Lentekriebels werd van 16 t/m 20 maart 2015 voor de tiende keer georganiseerd.


 

Lees verder...

 
 
 
  In de ban van Robbie

De kleuters van Prof. dr. R. Casimirschool, hun juffen en ouders zijn sinds enige tijd helemaal in de ban van Robbie, Robbie de Robot.

Lees verder...

 
 
 
  St. Lambertus doet mee met de Nationale Boomfeestdag

Op woensdag 18 maart 2015 werd in ons land de 59ste editie van de Boomfeestdag gevierd met als thema ‘Bomen & Water’. Basisschool Sint Lambertus uit Vessem deed mee met het planten van bomen in de gemeente Eersel. Iris van Hoof uit groep 8 doet verslag.

Lees verder...

 
 
   
 
Stichting Veldvest Pastoor Jansenplein 21 5504 BS Veldhoven 040-2531201 info@veldvest.nl www.veldvest.nl
 
Veldnieuws verschijnt één keer per kwartaal en informeert medewerkers van Veldvest over actuele ontwikkelingen binnen de organisatie.
Heeft u vragen, opmerkingen en/of tips over Veldnieuws, stuur dan een e-mail naar: communicatie@veldvest.nl