Vrijdag 01 juli 2022

50 jaar Basisschool De Brembocht

Basisschool De Brembocht bestaat dit jaar 50 jaar. Een 50-jarig bestaan is iets wat groots gevierd mag worden. Groots dat was het, want alle 260 leerlingen deden mee met een circusvoorstelling. Welk kind droomt niet van een leven in het circus: dansen op een strak koord, hangen in de trapeze of als clown het publiek laten lachen. Tijdens het jubileumfeest werd deze droom werkelijkheid. De leerlingen mochten samen met Circus Tadaa! aan de slag om de fijne kneepjes van het circusvak te leren zodat ze in de middag tijdens de voorstelling zelf de artiesten konden zijn.

Circuscircuits
Ieder kind is wel ergens goed in, dat is het mooie van het circusvak. Om te weten waar de verschillende talenten liggen, werd er in de ochtend een circuscircuit georganiseerd. Zo konden de leerlingen, onder begeleiding van de hulpouders, de verschillende circustechnieken uitproberen. Jongleren, balanceren, koorddansen of toch de eenwieler? Er werd druk geoefend om alles onder de knie te krijgen. Een hulpouder vertelt “Het is echt heel leuk om zo bezig te zijn en de kinderen te zien genieten. Fijn dat we gisteravond al een uitleg hebben gehad over de activiteiten, zodat we de kinderen zo goed (en veilig) mogelijk kunnen begeleiden.”

Voorstelling
Na de lunch was het tijd om één circustechniek kiezen en deze nog even extra goed te oefenen, want dat was de techniek die de leerlingen mochten opvoeren tijdens de voorstelling. Natuurlijk mochten de kostuums en schmink niet ontbreken. Toen de leerlingen eenmaal omgetoverd waren tot echte circusartiesten, waren ze klaar om te schitteren in de piste.

Een groot succes
Goed weer, veel toeschouwers, spectaculaire acts en vooral veel plezier waren de ingrediënten van een geslaagde dag. Nikki de Jong (directeur): “Waar we in de voorbereiding vooral benieuwd waren hoe het zou uitpakken om met alle 260 leerlingen een voorstelling te gaan doen, is het echt een groot succes geworden. Circus Tadaa! heeft de dag perfect begeleid en ik zag alleen maar lachende gezichten. We hebben genoten van ons jubileumfeest.”

Samen maken wij het verschil.

brembocht-leeuwenact
brembocht-publiek
brembocht-ladder
brembocht-trapeze

Meer nieuws