Dinsdag 24 september 2019

ANWB Streetwise op basisschool De Meerhoef

Op woensdag 11 september 2019 heeft ANWB Streetwise, een fantastisch leerzaam verkeersprogramma bij basisschool De Meerhoef in Veldhoven verzorgd.


ANWB Streetwise leert alle kinderen van de basisschool beter om te gaan met het huidige verkeer. De Meerhoef vindt het belangrijk die ‘straatwijsheid’ mee te geven en biedt de kinderen graag ANWB Streetwise aan.

In verschillende praktijklessen leerden de kinderen over het gebruik van gordels, kinderzitjes, remweg en reactiesnelheid.De kinderen van groep 1 en 2 leerden in de speelzaal verkeersgeluiden herkennen en oefenden het veilig oversteken. Daarnaast werd geoefend met de autogordel in combinatie met het kinderzitje.

Hoe veilig over te steken werd aangeboden aan de kinderen van groep 3 en 4. Het belang van het dragen van de gordel en gebruik van een kinderzitje in de auto werd geoefend met een spannende gele elektroauto.

 

De kinderen van groep 5 en 6 kregen uitleg over de remweg van een auto en de invloed van reactietijd op die remweg. Kinderen namen zelf plaats op de bijrijdersstoel van een elektrische ANWB lesauto en mochten zelf remmen. De auto is elektrisch om de kinderen bewust te maken van het feit dat je in het verkeer niet alleen afhankelijk bent van je gehoor. Ook het belang van het dragen van een veiligheidsgordel en een stoelverhoger kwam in deze les aan bod.

Op het schoolplein oefenden de kinderen van groep 7 en 8 hun praktische fietsvaardigheid. De leerlingen fietsten over een uitdagend parcours en trainden moeilijke manoeuvres. Ook reden ze met een zware rugzak op. Hiermee bereidden de kinderen zich voor op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school. De les werd in het leslokaal met een theoretische inleiding gestart.

De kinderen van De Meerhoef kijken terug op een aantrekkelijke en leerzame verkeersdag.

Meer nieuws