Donderdag 27 mei 2021

Basisschool De Meerhoef 65 jaar!

Op 26 mei stond er een enorme taart klaar voor alle leerlingen en medewerkers van basisschool De Meerhoef. De school in Meerveldhoven bestaat 65 jaar en viert dat de komende 2 weken met leuke activiteiten.


Een jubileumcommissie is in het voorjaar van 2020 gestart met de organisatie van een jubileumprogramma. Corona stond centraal, want steeds moest er rekening gehouden worden met wat wel en wat niet kan. Maar de jubileumcommissie, bestaande uit een regisseur, 2 leerkrachten en 2 ouders uit de oudervereniging, hebben een mooi programma opgezet. Om het jubileum de nodige aandacht te geven, is gekozen om het programma over 2 weken uit te smeren.

Jubileumlied
Door de kinderen zijn enkele slogans bedacht. Na het uitbrengen van stemmen is de volgende slogan de winnaar: ‘Al 65 jaar hier, dat geeft veel plezier’. Verder is in alle groepen hard gewerkt aan versieringen. Muziekdocent Ton Speeks componeerde een jubileumlied dat samen werd gezongen.

De komende 2 weken nemen de kinderen onder meer deel aan een speurtocht door de wijk. Op basis van foto’s krijgen ze een stukje geschiedenis van de school en de wijk mee. Ook maken ze kennis met oud-Hollandse spelen. Op een van de dagen is er een schoolpleindisco tijdens de pauzes en er komt nog een keer een frietwagen.

Op 8 juni vindt de laatste festiviteit plaats. Circus Tadaa! tovert de school dan een dag om in een heus circus. De kinderen maken kennis met een aantal circusacts die ze in de middag mogen opvoeren.

 

 

Meer nieuws