Dinsdag 19 december 2017

Basisschool EigenWijs steunt Sint Maarten

Begin september van dit jaar is het eiland Sint Maarten zwaar getroffen door orkaan Irma. Het eiland heeft erg veel schade opgelopen. Veel scholen zijn inmiddels weer open, maar hebben ernstig te kort aan leermiddelen. Basisschool EigenWijs reikt hierbij een helpende hand.


In september heeft de school haar actuele leesaanbod onder de loep genomen en gesaneerd. Er zijn heel veel boeken afgeschreven, die vervangen zijn door een nieuw, gemoderniseerd leesaanbod. Tijdens een tweedaagse boekenmarkt, begin oktober, hebben ouders en kinderen van de school voor thuisgebruik de oude boeken kunnen kopen voor een mooi prijsje.

Via de organisatie Stay Strong SXM is de school in contact gekomen met vrijwilligers die ervoor zorgen dat goederen naar Sint Maarten verscheept kunnen worden. Zo heeft Basisschool EigenWijs 25 verhuisdozen kunnen vullen met afgeschreven, maar nog goede boeken en deze via de organisatie naar Sint Maarten kunnen sturen. De boeken gaan daar naar de verschillende scholen op het eiland. De boeken die overblijven gaan naar de plaatselijke bibliotheek.

Het is een mooie gedachte dat Basisschool EigenWijs op deze manier haar boeken kan inzetten als gift voor dit getroffen gebied.

Meer nieuws