Woensdag 12 december 2018

bs. Meester Gijbels - 50 jaar

Op dinsdag 11 december 2018 hebben de leerlingen en het team van bs. Meester Gijbelsschool in Knegsel de vijftigste verjaardag van hun school gevierd. Het schoollied werd enthousiast gezongen en na een toespraak door directeur Sander Huiswoud had Riek van Ham-Gijbels de eer om de nieuwe vlag te hijsen. Zij is de dochter van meester Gijbels naar wie in 1968 de school is vernoemd. 


Halverwege de vorige eeuw was hij een centraal figuur in Knegsel. Hij was niet alleen vormend voor de kinderen van destijds de Sint-Antoniusschool. Ook voor de inwoners van het Kempendorp heeft hij veel betekend. 

Gedurende de dag kwam Knegselnaar en oud-leerling Noud van Buul in de groepen om interessante verhalen te vertellen over hoe het onderwijs er in de jaren ‘60 uitzag en hoe het was om destijds kind te zijn. 

Ook werden de leerlingen en het team verrast met 2 gigantische slagroomtaarten, die vanzelfsprekend smakelijk werden verorberd.

De hele week werden er in een expositie voorwerpen uit de jaren ’60  getoond op school: soms vragen oproepend bij de kinderen, maar veelal herinneringen oproepend bij ouders en de opa’s en oma’s. 

Meer nieuws