Dinsdag 03 april 2018

De Grote Rekendag 2018

Op woensdag 28 maart hebben alle groepen van Basisschool De Meerhoef deelgenomen aan de “Grote Rekendag 2018”, die ieder jaar wordt georganiseerd.


De Grote Rekendag is een dag voor alle basisscholen in Nederland en Vlaanderen (groep 1 t/m 8) die helemaal in het teken staat van rekenen. En dan niet gewoon in de klas, maar vooral ook daarbuiten, want rekenen is veel meer dan sommen maken in je werkboek!
Het doel van de Grote Rekendag is kinderen onderzoekend te laten rekenen, zelf ontdekken levert inzicht op. En niet onbelangrijk: het maakt rekenen leuk!

Het thema van deze 16e editie was: ‘De school als pakhuis’ en sloot aan op de nieuwe vaardigheden die passen bij de 21e eeuw. De kinderen leerden onder andere.:

  • zoeken naar juiste maten;
  • systematisch werken met elkaar;
  • inhoud berekenen;
  • logisch denken om een verhuizing soepel te laten verlopen.

De Grote Rekendag werd gezamenlijk in de hal gestart. Daar werden de winnaars bekend gemaakt van de ‘Grote rekenquiz’, die in de groep gehouden was.Na de prijsuitreiking werkte iedereen in duo-klassen aan allerlei rekenactiviteiten rondom het thema ‘De school als pakhuis’. De kinderen hebben genoten van deze superleuke en leerzame dag.

Meer nieuws