Dinsdag 09 januari 2018

Eerste prijs First Lego League – Basisschool EigenWijs

Het gezamenlijke First Lego League team van Basisschool EigenWijs is, in combinatie met Basisschool ‘t Slingertouw, actief geweest op de Fontys Hogeschool in Eindhoven, op zaterdag 16 december jl. Het team moest zichzelf laten zien op twee verschillende onderdelen met als thema "Hydro Dynamics".


Onderdeel 1 was het programmeren van een Lego Mindstorms robot en deze in drie rondes allerlei taken laten doen. Het tweede onderdeel betrof het houden van een presentatie over het gehouden onderzoek. Vanaf augustus zijn de leerlingen van het gecombineerde team bezig geweest om te onderzoeken of er minder shampoo gebruikt kan worden in producten. Hierdoor komen er enerzijds minder schadelijke shampoo-resten in het vervuilde water en anderzijds is er minder vervoer nodig voor de shampooflessen; want shampoo bestaat voor 80% uit water. Een tablet in een herbruikbare fles en zelf water toevoegen uit de kraan kan zorgen voor een oplossing!

Dat vond de jury van de FLL wedstrijd ook, want de kinderen wonnen op het onderdeel "Presentatie" de eerste prijs! Verkleed als professoren hielden zij een geweldige presentatie over hun onderzoek waarmee ze dus 39 andere teams, die bestonden uit basis- en VO-onderbouw scholen, achter zich lieten. De kinderen mochten een heuse First Lego League trofee mee naar huis nemen. Een geweldige prestatie!

Meer nieuws