Dinsdag 25 september 2018

Feestelijke opening Kleur in de wijk! BS De Berckacker, donderdag 20 september 2018

80 kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 van basisschool De Berckacker maakten onder de bezielende leiding van Marlies Tops, enthousiaste vrijwilligers en ouders ieder een eigen stoeptegel met mozaïek.Samen leren en respect voor elkaar en de omgeving staat bij de school centraal. Op verschillende manieren werd gedurende het schooljaar, door de leerlingen, onderzoek gedaan hoe dat voor hun groep geldt. Op de mozaïektegels is dat uiteindelijk vormgegeven als pictogrammen, met als boodschap een positieve wens voor alle andere kinderen.


Het startschot

De feestelijke opening werd verricht door wethouder van onderwijs Daan de Kort en Chantal Gonzalez van Rabobank Eindhoven-Veldhoven. Daan de Kort vertelde over het belang van betrokkenheid van kinderen bij hun eigen leefomgeving en de positieve bijdrage van het project hierbij.

Chantal Gonzalez vertelde over hetzelfde belang vanuit het gezichtspunt van het commerciële zakenleven en sprak de steun uit voor een volgende project.

 

Trots en betrokkenheid

Wat vooral opviel tijdens deze feestelijke opening was de trots en betrokkenheid van iedereen die geparticipeerd heeft. De kinderen met glunderende gezichten en bevlogen achtergrondverhalen. De vrijwilligers en hulpouders die terugkijken op een mooi proces. De leerkrachten die investering uitbetaald zien in de dynamiek van hun groep.

 

Extra feestelijk werd het door de activiteit Shapes of Color, waarin de kinderen van groep 5 t/m 8 een reusachtig mozaïek van kleurrijk, kosteloos materiaal op het schoolplein legden.

 

Meer nieuws