Dinsdag 25 juni 2019

Groep 8 om nooit te vergeten

Het einde van het schooljaar nadert. Voor alle kinderen een bijzonder moment, maar zeker voor de leerlingen van groep 8 van de diverse Veldvestscholen. Zij nemen afscheid van de basisschool met allerlei activiteiten: peanutbaltoernooi, schoolkamp, musical.


Wanneer de Eindcito in april gemaakt is en de uitslag van de toets in mei bekend is, volgt voor de leerlingen van groep 8 een bijzondere periode. Dan is het, naast de reguliere lessen in onder andere taal en rekenen, ook tijd voor schoolverlatersactiviteiten, waarmee de kinderen hun basisschoolperiode afsluiten.

Op donderdag 13 en vrijdag 14 juni jl. streden de leerlingen om de felbegeerde beker tijdens het peanutbaltoernooi. Basisschool Zeelsterhof was de winnaar en ging er met de beker vandoor!

Ook worden in de maand juni de tassen ingepakt voor het afsluitende schoolkamp. Veel scholen gaan zo’n drie dagen op kamp, waarbij de kinderen door middel van sport en spel, een bonte avond en een spooktocht of nachtspel, nog een keer met z’n allen samen kunnen zijn.

Op de scholen wordt volop geoefend voor de afsluitende eindmusical of de revue, waarmee kinderen hun talenten etaleren. Nog een keer als groep een prestatie neerzetten, nog een keer vlammen voor ouders, broertjes en zusjes en dan is het voorbij. Dan wacht, na een welverdiende zomervakantie, de stap naar het Voortgezet Onderwijs. Best wel een beetje spannend….

Meer nieuws