Donderdag 20 mei 2021

Groeten uit 100-jarig Veldhoven

Vandaag, 19 mei 2021 is geschiedenis geschreven op bs. De Heiacker. Er stond een cameraman voor de deur en er waren journalisten van de krant.


Voor het schoolgebouw aan het Kanteel werd het eerste exemplaar van het boek ‘Groeten uit 100-jarig Veldhoven’ uitgereikt door de directeur aan Anne.

Voor alle Veldhovense basisschoolleerlingen van groep 7 (en combinatie 7+8) wordt door de Stichting Historisch Erfgoed Veldhoven (SHEV) een pakket beschikbaar gesteld, bestaande uit een (werk)boek en een stickerschrift.

Dit jaar bestaat de plaats Veldhoven, precies honderd jaar. Op 1 mei 1921 werden de gemeenten Oerle, Zeelst en de gemeente Veldhoven/Meerveldhoven samen één gemeente.

Aan de hand van ruim 300 historische afbeeldingen kunnen de leerlingen kennis maken met 40 onderwerpen uit een eeuw Veldhovense geschiedenis (inclusief een terugblik op de voorgeschiedenis). Tevens wordt - verspreid door het hele boek in tekst­blokken uitleg gegeven over namen van de Veldhovense straten, pleinen en wijken.

Het boek telt 72 pagina’s en is samengesteld door de heer Jacq. Bijnen, die dankbaar gebruik heeft gemaakt van de Beeldcollectie van SHEV. 

Dit project kwam tot stand met medewerking van stichting Veldvest. Tevens werden financiële bijdragen ontvangen van Veldhovense bedrijven/instanties en van het fonds Vrienden van de SHEV.

Meer nieuws