Dinsdag 10 november 2020

Het is herfst!

De kleuters van de taalklas op Basisschool De Heiacker zijn volop aan het werk rondom het thema herfst. Ze genieten van alle geuren, kleuren en verschillende weerstypen. Ook hebben zij buiten lekker door de bladeren gelopen en soms in plassen gestampt….


De leerlingen vissen met takjes in de plassen en gooien bladeren omhoog om te zien hoe ze weer naar beneden dwarrelen. Ze vullen een doos met bladeren en nemen die mee naar binnen om ze aan een draad te rijgen en boven de groepstafel van de taalklas te hangen, zodat de herfst ook lekker naar binnen gehaald wordt. Ze bekijken de verschillen tussen de tamme en de wilde kastanje en bespreken dat ze de kastanje met het puntje eraan, de tamme, op kunnen eten. Ook tellen ze de poten van een spin en zingen ondertussen: ‘de spin wie-de-win, de spin-wie-de-win’.

De schetsboeken staan vol met tekeningen over de herfst. De leerlingen benoemen wat ze tekenen en ze schrijven het erbij. Het filmpje dat de leerkracht maakte over een eekhoorn die een nootje oppeuzelt, brengt hen tot het zingen van het liedje:

Eekhoorn, eekhoorn, met je lange staartje,
Eekhoorn, eekhoorn, spring maar met een vaartje,
Tikke, takke, tomen,
Roetsj, in de bomen.

Meer nieuws