Dinsdag 03 december 2019

Hij komt, hij komt...

De afgelopen weken liep de spanning bij de leerlingen op de scholen op. Nadat Sinterklaas met de stoomtrein in Apeldoorn was aangekomen, waren er allerlei gebeurtenissen van de Sint en de Pieten te zien in het Sinterklaasjournaal: fopcadeautjes van Malle Pietje, geheimzinnigheid rond Ozosnel en ook Sinterklaas doet een beetje raar. Zou de goede Sint wel komen….?  


De leerlingen hebben in de afgelopen weken volop gespeeld en gewerkt rondom het Sinterklaasfeest. Scholen bezochten het Sinterklaashuis in ’t Oude Slot, er werden volop pepernoten gebakken en op iedere school werd een heuse paardenstal gemaakt, zodat Ozosnel, het nieuwe paard van Sinterklaas, kon uitrusten van zijn ritjes op het dak bij het bezorgen van de schoencadeautjes.

Piet Smeerpoets maakte in menig lokaal vieze vlekken en Malle Pietje bezorgde overal fopcadeautjes. De echte cadeautjes zijn kwijt. Zou het wel goed komen, dit jaar, met het Sinterklaasfeest?

Gelukkig weet Sinterklaas vaak overal raad mee. Dat betekent dat de kinderen met een gerust hart kunnen zingen: hij komt, hij komt, die lieve, goede Sint…..

Meer nieuws