Dinsdag 02 oktober 2018

Kinderboekenweek 2018 - Kom erbij!

Ja, kom erbij, kom erbij, kom erbij

Voor hem en haar, voor jou en mij

We sluiten niemand buiten,

Dus sluit je bij ons aan

Want niemand, niemand, niemand

Hoeft alleen te blijven staan.(Kinderen voor Kinderen 2018)De Kinderboekenweek 2018 vindt plaats van 3 tot en met 14 oktober met het thema: ‘Vriendschap’. Daar wordt natuurlijk op de scholen van Veldvest aandacht aan besteed.

 


BFF, hartsvriendinnen, bloedbroeders, het zijn allemaal hartenkreten van echte vrienden. Vriendschap is diep verankerd in de jeugdliteratuur. Niet voor niets natuurlijk: vrienden maken leer je als kind. De gelukzalige momenten van verbondenheid of juist het tegenovergestelde gevoel van miskenning als het niet lukt aansluiting te vinden of als je gepest wordt, iedereen maakt het mee. Online en offline. Echte vriendschap kent geen scheidslijnen en gaat door alle culturen, rangen, standen en geslacht heen.

In de periode van 3 oktober tot en met 14 oktober wordt er op alle scholen extra aandacht besteed aan boeken en lezen. Het leesplezier staat hierbij voorop. Het is belangrijk dat kinderen veel lezen en het is natuurlijk het beste als ze dat met veel plezier doen! De opening van de Kinderboekenweek gebeurt op de meeste scholen op een bijzondere manier. Daarna gaan de kinderen met veel plezier met lezen aan de slag!

Kinderboekenweekgeschenk

Jozua Douglas heeft dit jaar het kinderboekweekgeschenk met de titel ‘De eilandenruzie’ geschreven. Het is een boek in de serie Costa Banana, maar ook op zichzelf te lezen.
De presidenten van Costa Banana en Costa Kanaria hebben al jarenlang ruzie over een paar onbewoonde eilandjes. Hun vriend Benito Blanco wil dat ze vrede sluiten en vrienden worden, en nodigt ze uit op een klein paradijselijk eilandje. Rosa en Fico mogen mee en ontmoeten Angelino, de zoon van hun vaders grootste vijand. Angelino blijkt heel aardig en al gauw sluiten ze vriendschap, maar is deze nieuwe vriend echt zo betrouwbaar als hij lijkt?

Elk jaar wordt er ook een prentenboek uitgegeven tijdens de Kinderboekenweek. Dat is dit jaar geschreven en geïllustreerd door Milja Praagman. Het prentenboek heet: Kom erbij.

Kit en Pelle gaan spelen in het park. Maar vandaag staat daar ineens iets wat er gisteren nog niet was.‘Op óns veldje nog wel!’ zegt Pelle. ‘Kom, even uitproberen,’ zegt Kit. ‘Nee, niet doen!’ roept Pelle. ‘Op dat bordje staat: Niet aankomen! ’‘Wélk bordje?’ lacht Kit, en ze klimt op het ding. ‘Braaf paardje… Pelle, kom erbij!’

Meer nieuws