Dinsdag 22 september 2020

Kinderpostzegelactie 2020

Kinderpostzegelactie 2020Voor kinderen, door kinderen. Elk jaar gaan zo’n 140.000 kinderen langs de deuren zodat andere kinderen een betere toekomst krijgen. En dat al generaties lang. Ook de leerlingen van de Veldvestscholen doen mee!


Sinds 1924 zet Stichting Kinderpostzegels zich in voor kwetsbare kinderen. In die tijd was de Spaanse griep net voorbij en veel kinderen waren wees geworden. Zij zorgden voor een dak boven hun hoofd. Hulp aan kinderen die opgroeiden in armoede en ondersteuning bij de oprichting van de Kindertelefoon zijn projecten waar de stichting Kinderpostzegels trots op terugkijkt. Inmiddels zet de Stichting zich al vele jaren in voor kinderen in een benarde thuissituatie.

De Kinderpostzegelactie wordt dit jaar voor de 72ste keer gehouden. De actie is van woensdag 23 september t/m woensdag 30 september. Dit jaar zetten de kinderen zich in voor de ruim 90.000 kinderen in ons land die geen veilige thuisbasis hebben. Dat zijn gemiddeld twee kinderen per klas die thuis te maken hebben met geweld, armoede of verslaving. 

Het geld wordt besteed aan projecten voor kwetsbare kinderen in benarde situaties. Projecten die kinderen de kans bieden op een betere toekomst en een mooie ontwikkeling. Tegenwoordig worden de programma’s en projecten ook samen uitgevoerd met kinderen, volwassenen en partnerorganisaties die hetzelfde doel nastreven. Deze projecten zijn juist in deze tijd belangrijker dan ooit. Met het ‘Crisisfonds voor kwetsbare kinderen thuis’ werden kinderen geholpen, die tijdens het begin van de coronacrisis noodgedwongen veel thuis waren.

De kinderen kunnen Kinderpostzegels verkopen, maar natuurlijk ook kaarten voor de feestdagen en andere leuke producten zoals anemonenbollen en blikjes met vrolijke Dummie de Mummie-pleisters. Daarnaast kan er dit jaar ook weer gekozen worden voor een eenmalige donatie voor een veilig thuis.

Vanwege het coronavirus vindt de actie dit jaar plaats in aangepaste vorm. De kinderen hebben hiertoe instructies gekregen hoe zij zo veilig mogelijk hun steentje kunnen bijdragen.

Meer nieuws