Dinsdag 16 april 2019

Koningsspelen 2019

Op vrijdag 12 april jl. vonden de Koningsspelen plaats. In verband met Goede Vrijdag was dit een week eerder dan bij de vorige edities. Het plezier om te sporten was er niet minder om, al was het een beetje aan de frisse kant!


Ook dit jaar werd gestart met een Koningsdagontbijt en daarna werd het lied Pasapas gezongen en gedanst. Het lied door Kinderen voor Kinderen is geschreven door Lucia Marthas met muziek van Tjeerd P. Oosterhuis. Hiermee werd op alle Veldvestscholen het startsein gegeven:

We gaan van 10, naar 9, we gaan van 8, naar 7
We gaan van 6, naar 5, we gaan van 4 naar 3, naar 2, 1, go!

We doen de Pasapas, met de hele klas
We doen de Pasapas, pas voor pas
We doen de Pasapas, dat is stap voor stap
We doen de Pasapas, pas voor pas

Sinds 2013 worden elk jaar op de laatste vrijdag voorafgaand aan Koningsdag de Koningsspelen gehouden. Het is een dag waarop kinderen op hun basisschool samen ontbijten (het Koningsontbijt) en daarna actief spelletjes gaan doen (de Koningssportdag). Het doel van de organisatie is om mensen ervan bewust te maken dat een goed ontbijt en actief bewegen gezond is voor kinderen. Richard Krajicek kwam met het idee om rond de inhuldiging van de Koning in 2013 de Koningsspelen te organiseren, sindsdien is het een traditie geworden en wordt het georganiseerd door de Krajicek Foundation en de Johan Cruyff Foundation.

Koning Willem-Alexander opende dit jaar de Koningsspelen op basisschool De Arke in het Friese Lemmer. De Koningsspelen 2019 stonden in het teken van water drinken. Alle kinderen werden uitgedaagd om lekker water te drinken. De superdrank HA-TWEE-GO, hield kinderen sterk, slim en snel en maakte hen tot de beste versie van zichzelf!

Meer nieuws