Dinsdag 20 februari 2018

Leerlingen Basisschool aan ’t Heike - goed zichtbaar in de prijzen gevallen!

Bij Reflection Day staan zichtbaarheid en reflectie centraal. Reflection Day wil vooral aandacht schenken aan goed zichtbare kleding en materialen bij basisschoolkinderen. Reflection Day start jaarlijks op 1 december en loopt tot 21 januari, de donkerste periode van het jaar.


Reflection Day, het project op het gebied van verkeersveiligheid bestaat vijf jaar. In Zuid-Oost Brabant doen ongeveer 95% van de basisscholen mee; in totaal 11.000 kinderen in de groepen 5 t/m 8. Ze kregen allemaal een reflecterend hesje, met het doel gezien en geflitst te worden. Dan krijgen de kinderen geen boete, maar maken ze kan op een mooie prijs.

Voorafgaand aan de start van het project wordt er een gastles gegeven. Zo ook op Basisschool aan ’t Heike. Tijdens deze gastles werd ingegaan op de inhoud van het project. Ook de reflectiematerialen (veiligheidshesjes en klikarmbanden) worden dan verstrekt. Ieder kind kan dan op 1 december volop reflecteren tot 21 januari. Het kind kan zich 52 dagen lang goed zichtbaar en dus veilig in het verkeer begeven.

Op Basisschool aan ’t Heike zijn Idske en Mirthe in de prijzen gevallen met Reflection Day! Zij hebben beiden trouw hun verkregen veiligheidshesje gedragen en hebben daarmee een cadeaubon van 50 euro gewonnen! Idske en Mirthe zijn als prijswinnaressen uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de regionale afsluiting van het project Reflection Day 2017-2018.

Meer nieuws