Dinsdag 09 november 2021

Media Masters

(Digitale) media spelen een belangrijke rol in het dagelijks leven, ook in dat van de kinderen. Mediawijsheid is daarom belangrijk. Tijdens de Week Van de Mediawijsheid (5 tot en met 12 november) besteedt basisschool De Meerhoef extra aandacht aan mediawijsheid.


Het spelen van de serious game MediaMasters is daar onderdeel van. Spelenderwijs maken leerlingen kennis met de kansen en de gevaren van media. Er wordt aan de slag gegaan met onderwerpen als WhatsApp, privacy, cybercriminaliteit en nepnieuws.

Tijdens de landelijke wedstrijd van MediaMasters worden leerlingen vijf speldagen lang uitgedaagd om de hoofdrolspelers in de game te helpen. Hiervoor kunnen zij in de klas en thuis MediaMissies volbrengen. Dat zijn vragen en opdrachten over mediawijsheid. De klas die de meeste bits (punten) scoort, mag zich de ‘meest mediawijze klas van Nederland’ noemen, en wint mooie prijzen. Iedere leerling ontvangt na afloop een MediaMasters-certificaat van deelname. Kijk voor meer informatie op de website van MediaMasters: www.mediamasters.nl.

Meer nieuws