Dinsdag 19 november 2019

Mediawijsheid: aan of uit?

Van 8 tot en met 15 november vond de Week van de Mediawijsheid 2019 plaats, met het thema ‘Aan of uit? Op diverse scholen stond het gebruik van diverse media centraal en met name de vraag: wanneer kies jij om aan of uit te staan?


In een wereld vol media moeten we constant keuzes maken. Nog even appjes checken of vroeg gaan slapen? Even op de tablet of samen een boekje lezen? De Week van de Mediawijsheid 2019 heeft daarom als thema: ‘Aan of uit?’

Ouders, kinderen, opa’s, oma’s, vrienden, buren, verzorgers, leraren, maatschappelijke organisaties, bedrijven en de overheid: de bedoeling is om van elkaar te leren en elkaar te helpen. Om slim ‘aan’ te staan en mee te blijven doen met de wereld om je heen. Én om soms te kiezen voor de uitknop, omdat ook je offline leven aandacht vraagt.

Tijdens de Week van de Mediawijsheid kregen groepen de kans om MediaMasters te spelen en hiermee de wereld van mediawijsheid te ontdekken. MediaMasters is een serious game over de kansen en gevaren van media, speciaal voor groep 7 en 8. Leerlingen streden tijdens de Week van de Mediawijsheid om de titel ‘Meest mediawijze klas van Nederland’.

Meer nieuws