Donderdag 06 juni 2019

Opening techniekhuis

Op dinsdag 4 juni heeft Peter Schutte, directeur van de Prins Willem-Alexanderschool de officiële opening verricht van een nieuw techniekhuis voor de PWA-leerlingen. Ook de rector van het Sondervick College Monique van Roosmalen was daarbij aanwezig. 


Op het terrein van de Kempen Campus (Kinderboerderij PWA-school) in Veldhoven hebben vmbo-leerlingen van het Sondervick College een techniekhuis gebouwd voor het PWA-college. 

Gedurende het schooljaar hebben de aspirant metselaars, elektriciens, timmermannen, stukadoors, enzovoort het techniekhuis gestalte gegeven onder leiding van bouwdocent, Mark van der Heijden. De Sondervick-leerlingen ontvingen allemaal een bijzonder certificaat voor hun bijdrage aan het bouwproject. Na de opening was er een heerlijke Chinese maaltijd voor alle bouwers in het restaurant van het PWA-college.

Het techniekhuis gaat gebruikt worden als vakantie-, leer-  en themahuis. Leerlingen leren er onder andere hoe een kamer ingericht kan worden, behangen, gaan er logeren en picknicken en leren het schoon te maken.

Meer nieuws