Dinsdag 18 juni 2019

Peanutbaltoernooi 2019

Op donderdag 13 en vrijdag 14 juni 2019 stond het Peanutbaltoernooi op het programma voor de schoolverlaters van de basisscholen in Veldhoven, Vessem, Knegsel, Wintelre en Steensel. Basisschool Zeelsterhof (team 1) werd de winnaar.


Vanaf 1986 vindt jaarlijks het peanutbaltoernooi plaats. De laatste jaren is Sportpark ‘De Korze’ het decor voor dit sportieve evenement.

Het toernooi is ontstaan uit het voetbal (voor jongens)- en kastietoernooi (voor meisjes), dat jaarlijks gehouden werd. Vooral vanwege dit gescheiden sporten en de hang naar co-educatie is toentertijd besloten om een toernooi voor zowel jongens als meisjes te organiseren. Het toernooi werd gehouden in het kader van de Schoolverlatersdagen. Jaarlijks nemen zo’n 500-600 leerlingen uit de hoogste groepen van het basisonderwijs deel aan dit toernooi, dat dit jaar voor de 31e keer georganiseerd werd.

Voor het toernooi waren 48 teams aangemeld, die verdeeld over de twee dagen, meer dan 250 wedstrijden speelden. Het weer werkte zeker mee. En ook de sfeer op het veld was prima. Kortom: het waren twee fantastische dagen!

Meer nieuws