Dinsdag 26 februari 2019

Prijsuitreiking Reflectionday

Diverse scholen van Veldvest namen van 1 december 2018 tot en met 21 januari 2019 deel aan het project ‘’Reflectionday’’. Zichtbaarheid en reflectie staan in dit project centraal en zorgen voor 'n betere verkeersveiligheid.

Op maandag 25 januari 2019 vond onder grote belangstelling van ouders, opa’s en oma’s, directies van enkele scholen en prijswinnende kinderen de prijsuitreiking plaats in de Raadszaal van de gemeente Veldhoven.


Tijdens dit project was het belangrijk dat school en ouders de kinderen in hun reflecterende hesjes zo vaak mogelijk fotografeerden en deze foto’s instuurden. Uit alle ingestuurde foto’s werden na afloop van de projectperiode diverse winnaars geselecteerd. Kinderen van Basisschool EigenWijs, SBO De Verrekijker, Basisschool aan ’t Heike, Basisschool De Brembocht en Basisschool De Rank werden ontvangen in de Raadszaal van de Gemeente Veldhoven. Ieder van hen won een persoonlijke prijs: een oorkonde met een cadeaubon, die hen werd uitgereikt door wethouder Ad van den Oever en organisator Jan van Schijndel (VanSchijndelAdvies).

Naast de individuele prijzen werden er ook schoolprijzen toegekend. Deze vielen te beurt aan Brede School Veldhoven Midden. De groepen 1 t/m 4 van Basisschool EigenWijs en de onderbouw van SBO De Verrekijker wonnen ‘Edukar’. Hierbij wordt gedurende een dag een verkeersparcours ingericht op de speelplaats waar de genoemde groepen naar hartenlust kunnen spelen. De twee bovenbouwgroepen van SBO De Verrekijker wonnen een cursus Segway-rijden. De twee prijswinnaars uit de bovenbouw van Basisschool EigenWijs mogen hierbij aansluiten.

“Maar” zoals Jan van Schijndel zei “zijn alle deelnemers prijswinnaars, want de belangrijkste prijs is veiligheid”. En die is zeker verhoogd, door het dragen van de hesjes en armbanden. Het project was een groot succes.

Meer nieuws