Dinsdag 27 november 2018

Reflectionday

Diverse scholen van Veldvest nemen van 1 december 2018 tot en met 21 januari 2019 deel aan het project ‘’Reflectionday’’. Zichtbaarheid en reflectie staan in dit project centraal en zorgen voor een betere verkeersveiligheid.


Gedurende deze periode wordt er vooral aandacht geschonken aan goed zichtbare kleding en materialen in het verkeer bij basisschoolkinderen. Leerkrachten zullen hierover een presentatie geven in de klas.

Scholen krijgen hiervoor reflecterende hesjes voor alle leerlingen en voor de bovenbouwleerlingen ook nog klikarmbanden. Deze worden gedragen gedurende de periode, maar dat mag daarna natuurlijk nog steeds.

Tijdens dit project is het belangrijk dat school en ouders de kinderen in hun reflecterende hesjes zo vaak mogelijk fotograferen en deze foto’s insturen. Uit alle ingestuurde foto’s worden na afloop van de projectperiode winnaars geselecteerd die een leuke prijs ontvangen. Ook voor de beste klas zal een prijs beschikbaar zijn, zowel voor onder- als bovenbouw. De prijswinnaars worden begin februari 2019 bekend gemaakt. Het is van belang dat de kinderen gezien en gefotografeerd worden. Deze keer krijgen ze geen boete, maar maken ze kans op een mooie prijs.

Meer nieuws