Dinsdag 26 juni 2018

Sponsorloop door kinderen van bs. De Berckacker

Op woensdag 13 juni organiseerde basisschool De Berckacker weer hun jaarlijkse sponsorloop. Ook dit jaar hebben de kinderen zich weer voor een goed doel in het zweet gewerkt. Alle kinderen hebben rondjes gelopen om het grasveld bij de school, waarbij het doel was om zoveel mogelijk geld bij elkaar te lopen voor Stichting “Wings of a Brighter Future”.


Deze stichting heeft als doel het bevorderen, financieren en stimuleren van onderwijs voor kansarme jonge kinderen in Rwanda.

De stichting tracht haar doel te bereiken door het opzetten van ECD centers (Early Childhood Development)/pre-schools voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Deze kinderen krijgen een lesaanbod waarin voorbereidend reken- en taalonderwijs en de ontwikkeling van motorische, sociale, emotionele en creatieve vaardigheden centraal staat. Wanneer zij na zo’n 3 jaren pre-school naar de lagere school gaan, zijn zij beter voorbereid.

Het bij elkaar gelopen bedrag zal door middel van een cheque op 27 juni 2018 overhandigd worden aan Stichting ‘’Wings of a Brighter Future’’.  

Meer nieuws