Dinsdag 17 december 2019

St. Jan Baptist wint regiofinale First Lego League

Een team van basisschool St. Jan Baptist uit Veldhoven won zaterdag 14 december jl. de regiofinale van de First Lego League, onder de naam Lego City To Go. Ze waren in Dynamo Eindhoven de beste van 28 deelnemende teams. Lego City To Go heeft zich gekwalificeerd voor de Beneluxfinale. Deze vindt op 25 januari 2020 in Breda plaats.

 


Het First Lego League-team van basisschool Sint Jan Baptist en Dorpsvereniging Oerle hebben plannen met de kerk. Acht leerlingen uit groep 8 van de St. Jan Baptistschool moesten zelf een robot van Lego bouwen en zo programmeren dat deze missies kan uitvoeren. Ze moesten ook een innovatie bedenken rondom het ontwerpen, bouwen en leven in het dorp. Ze vonden deze in de kerk, die niet meer gebruikt wordt, maar wel een plek is om jong en oud bij elkaar te brengen.

De kinderen stuurden een mail naar VDL, waar ze werden uitgenodigd voor een presentatie en een rondleiding door de fabriek. Ook maakten ze een ritje in een elektrische vuilniswagen. Ze overlegden over de uitvoerbaarheid van hun plannen voor een elektrische bus voor ouderen, die hen ophaalt en weer naar huis brengt. Er komen speeltoestellen bij de kerk die met behulp van een dynamo elektriciteit opwekken voor de bus. Het team overlegde met de Dorpsvereniging en het bisdom. De Dorpsvereniging heeft ook plannen met de kerk. Deze sloten mooi aan bij hetgeen de kinderen bedacht hadden. Nu is het nog de bedoeling om de financiering rond te krijgen: via crowdfunding, het zoeken van sponsoren en een garage sale. Maandagavond presenteerde de groep het plan tijdens een vergadering van de Dorpsvereniging. Lego City To Go heeft zich gekwalificeerd voor de Beneluxfinale. Deze vindt op 25 januari 2020 in Breda plaats.

Meer nieuws