Dinsdag 07 juli 2020

St. Lambertus winnaar Jeugdkrakercompetitie 2020

Op vrijdag 26 juni vond de spannende finale van de Nationale Jeugdkrakercompetitie plaats. Vier teams uit vier verschillende provincies streden om de winst. Winnaar werd het team van Basisschool St. Lambertus uit Vessem! Dit team had alle vragen goed én was snel.


De Jeugdkrakercompetitie daagt de leerlingen uit om kritisch te denken en relevante informatie te filteren. Op een speelse manier worden digitale zoekvaardigheden getraind. Tijdens de Jeugdkrakercompetitie gaan leerlingen uit groep 7 en 8 de uitdaging aan om, in verschillende rondes, online antwoorden te vinden op pittige ‘krakervragen’. Het zijn multiplechoicevragen in verhalende vorm. De teams moeten deze binnen tien dagen (op school) oplossen. Na afloop van iedere ronde is er feedback en wordt de oplossing toegelicht. Naarmate de competitie vordert, worden de vragen moeilijker en krijgen de teams minder tips en hints.

Door antwoorden te vinden op internet, worden leerlingen spelenderwijze wijzer op het web, leren zij online informatie te vinden en bronnen te beoordelen. Het team dat op het einde van de competitie de meeste vragen heeft ‘gekraakt’, heeft gewonnen.

De uiteindelijke finale werd ‘live’ gespeeld door de vier teams met de hoogste score. De teams streden om een mooie geldprijs en natuurlijk om de titel ‘Beste jeugdkrakers van het jaar’! En die titel valt nu ten deel aan Basisschool Sint Lambertus. Van harte gefeliciteerd!

Meer nieuws