Dinsdag 08 januari 2019

Veldhoven Danst!

De afgelopen weken hebben diverse groepen van 10 Veldhovense basisscholen meegedaan aan het dansproject ‘Veldhoven danst’, vanuit de Brede School Veldhoven. Dit resulteerde tot een prachtige show in De Schalm; uiteraard voor publiek!


De eerste danslessen zijn gestart in de week van 5 november 2018. De kinderen hebben dan ook hard geoefend om samen met enkele professionals van de dansscholen Cardo Dance Department en Dédé Dance een heel mooie dans in elkaar te zetten. Ook vier groepen vanuit de Buitenschoolse Opvang (BSO) deden mee.

Leuk is het dat kinderen op deze manier in aanraking komen met verschillende dansstijlen, maar ook oefenen in het samenwerken met elkaar, dansplezier ervaren en zichzelf leren presenteren.

Op 22 december 2018 was het dan zover. ’s Middags konden de kinderen hun dans nog een keer oefenen tijdens de generale repetitie en ’s avonds was er een spectaculaire show in De Schalm te Veldhoven, waarbij kinderen van de verschillende scholen hun ingeoefende dans mochten laten zien aan hun ouders en andere belangstellenden. Het was een geweldige avond en de kinderen zijn zeker een ervaring rijker!

Meer nieuws