Dinsdag 27 maart 2018

Vessem is weer schoon!

Voor het  10e achtereenvolgende jaar  hebben de kinderen van basisschool Sint Lambertus uit Vessem op maandag 19 maart jl. hun eigen dorp schoongemaakt. Alle 165 kinderen van de school, gingen, gewapend met plastic zak, handschoen en prikker, op pad, samen met leerkrachten, ouders en twee opa’s.


Vooraf was het hele gebied verdeeld in kleinere gebieden zodat de groepen precies wisten welk stuk van Vessem zij moesten ontdoen van papier, plastic en ander afval. Glas en hondenpoep mochten ze laten liggen.

Om half twee werd het startsignaal gegeven en rond de klok van kwart voor drie waren alle groepen weer terug op het schoolplein. De “buit” bedroeg dit keer ruim 20 volle zakken afval. Ook waren nog twee tuinstoelen en wat plastic pijpen uit het bos gehaald.

Kijkend naar de afgelopen jaren, is het duidelijk dat de hoeveelheid afval die de kinderen verzamelen, steeds minder wordt. De mensen in Vessem weten steeds beter dat wonen op een vuilnisbelt niet prettig is. Een schone omgeving is beter voor kinderen, volwassenen en dieren!

Voorafgaand aan deze opruimactie van Nederland Schoon hebben twee stagiaires een schoolbreed project gedaan  met als titel “Plastic Soep”. Aan de hand daarvan hebben de kinderen kunnen zien wat plastic in de natuur doet en voor wie het zeer gevaarlijk kan zijn. 

Gelukkig is er dit keer meer papier opgeraapt dan plastic. De kinderen zien dus dat hun werk om Vessem schoon te houden goed gevolgd wordt door de inwoners van het dorp. Volgend jaar gaat Basisschool Sint Lambertus in ieder geval weer aan de slag voor een Schoon Vessem!

Meer nieuws