Dinsdag 04 december 2018

Vol verwachting klopt ons hart…..

In de afgelopen weken stond het spelen en werken op de scholen van stichting Veldvest in het teken van Sinterklaas. Nu de verjaardag van de Sint dichterbij komt, stijgt de spanning.


Verschillende groepen hebben een bezoek gebracht aan het Pietenhuis in museum ’t Oude Slot in Veldhoven. De kinderen mochten knutselen en hebben een rondleiding door het Pietenhuis gehad van een echte Piet! Hij liet hen de werkkamer van Sinterklaas zien en de slaapkamer van de Pieten. Ook hebben de kinderen even mogen kijken in de slaapkamer van Sinterklaas.

Op basisschool De Disselboom treden op 5 december 2 Pieten in het huwelijk. Sinds het bezoek aan Wintelre volgen de leerlingen Love Piet, die ontzettend verliefd is op Piet Pablo. Ze hebben ontdekt dat Love Piet regelmatig logeert op school en dan slaapt op het bed in de bibliotheek. Haar dagboek laat ze weleens slingeren, waar de leerlingen dan een kijkje in nemen. Zo weten ze dat Love Piet op school ten huwelijk is gevraagd.

Sinterklaas bezoekt alle scholen op 4 en 5 december, samen met zijn Pieten. Ze hebben een druk programma om alle kinderen de hand te schudden, klassen te bezoeken en de kinderen van een cadeautje te voorzien. Dat is de opmaat naar Pakjesavond. Zal de goede Sint wel komen….?

Meer nieuws