Woensdag 07 april 2021

Voorjaar op bs. De Heiacker

De leerkracht die op bs. De Heiacker onder andere leerlingen uit de Taalklas begeleidt, bracht vorige week twee kuikens mee om aan de leerlingen te laten zien. Hoe bijzonder is het als de natuur wat dichterbij gehaald wordt.


De leerlingen waren vol verwondering. Van klein tot groot. Een klein nieuw leven van zo dichtbij, dat aangeraakt en bewonderd kon worden. Erg leuk en leerzaam. Zo onthouden de leerlingen uit de Taalklas heel gemakkelijk hoe alles heet: de snavel, de pootjes, het dons, pikken, een piepgeluidje, de veren die al een beetje zichtbaar worden en nog veel meer.

Nadat een aantal leerlingen in de Taalklas de kuikens hadden bewonderd, hebben de beestjes een reis door de andere klassen gemaakt. Ook in de aula, waar leerlingen van groep 8 aan het werk waren, trok het piepgeluid van de kleine kuikens aandacht. De kleuters van locatie het Kanteel hebben vervolgens eveneens meegenoten. Al met al een onvergetelijke ervaring.

In de Taalklas worden leerlingen ondersteund die de Nederlandse taal nog niet vaardig zijn of nog nooit een woord Nederlands hebben gesproken. Vaak zijn deze kinderen net in Nederland aangekomen. Momenteel worden op bs. De Heiacker kinderen uit bijvoorbeeld Zuid-Korea, de Filipijnen, Turkije, Roemeniƫ en India begeleid. De leerkracht probeert eerst deze kinderen op hun gemak te stellen en al spelenderwijs nieuwe Nederlandse woorden en zinnen te leren.

Meer nieuws