Dinsdag 07 januari 2020

Zorgen voor elkaar

In de afgelopen kerstperiode heeft bs. Op Dreef speciaal met de kinderen in de midden- en bovenbouw aandacht besteed aan “zorgen voor elkaar”. Via de Kidsweek zijn kerstkaarten ontvangen om te versturen naar eenzame ouderen.


In een presentatie hebben de kinderen uitleg gekregen over hoe waardevol het kan zijn om een kerstkaart te mogen ontvangen en dan vooral als je eenzaam bent. Vervolgens hebben zij een kaart geschreven met daarop wensen en ook vragen, in de hoop hierop een reactie te mogen ontvangen en mogelijk een briefwisseling te starten.

In het kader van de privacywet is het adres van de school hierop vermeld.

Bs. Op Dreef heeft het plan opgevat om deze actie een structureel karakter te geven. Zeker 2 keer per jaar wordt er door leerlingen een kaart of een brief naar eenzame ouderen gestuurd. Hierbij worden ook de ouderen uit Veldhoven betrokken.


Hieronder enkele quotes van leerlingen uit groep 7 hoe ze dit mooie initiatief hebben ervaren.

Sophie:
Ik vond het heel erg om te horen dat sommige ouderen zich eenzaam voelen. Hopelijk voelen ze zich na het kaartje minder eenzaam en fijner omdat ze dat moment even in het zonnetje staan. Je moet maar denken dat er meer is dan een klein hoekje van jezelf in deze wereld. Ik vond het leuk om te bedenken dat je iemand blij kunt maken die zich eenzaam voelt.
Floor:
Het gaf me een fijn gevoel om iemand blij te maken met deze goede actie om kaartjes te sturen. We hopen met de hele school dat we eenzame ouderen iets minder alleen hebben gemaakt.
Pleun:
Ik stuurde ook iemand een kerstkaart. Straks wordt het nog mijn schrijfvriendinnetje of vriendje! Ik hoop dat de ouderen ook een fijne kerst krijgen.
Lente:
Ik vind het heel sociaal en speciaal om een eenzame oudere een kaart te sturen. Misschien krijg ik wel iets terug. Heb je een eenzame oudere in je straat? Ga dan gerust eens langs! Dat zal hij/zij zeker leuk vinden!

Meer nieuws