Dinsdag 15 maart 2022

Zwerfafval-dag op basisschool De Brembocht

De burgemeester van Veldhoven heeft op donderdagochtend 10 maart op bs. De Brembocht het eerste exemplaar van het prentenboek: “ZAP-vriendjes de zwerfafvalpakkers van Veldhoven” uitgereikt aan de leerlingen van groep 1 t/m 4 van locatie ’t Look.

De ochtend werd feestelijk geopend door een slagwerker die een aanstekelijk ritme maakte met behulp van een grijze container, drumstok, bezem en handveger. Harry Welp (oud-collega van Veldvest), fanatiek ZAP-per en lid van stichting GoClean Veldhoven heeft laten zien aan de leerlingen hoe hij aan de slag gaat in de wijk. Hij is regelmatig rondom bs. De Brembocht en op andere plekken in Veldhoven te vinden, de meeste leerlingen herkennen Harry nog en zwaaien dan ook vrolijk.

De leerlingenraad van bs. De Brembocht, de burgemeester Marcel Delhez, wethouder Vivianne van Wieren en enkele leden van stichting GoClean Veldhoven hebben na de uitreiking het goede voorbeeld gegeven en zijn afval gaan rapen in de wijk. Gewapend met een grijpstok, handschoenen en een plastic zak in de daarvoor speciaal gemaakte houder, raakten de eerste vuilniszakken al snel vol.

De leerlingen van groep 5 t/m 8 van locatie ’t Look en locatie Huysackers hebben ’s middags afval geraapt in de straten rondom hun schoolgebouw. De komende weken krijgen de leerlingen les over zwerfafval om meer bewustzijn te creëren en inzicht te geven in de effecten op het milieu.

Meer nieuws